Előfizetői tartalom

MOL: miért nem kérdéses a gázüzletág eladása? 1,458 Ft/részvény értéknövekedés

Portfolio
A MOL február közepén jelentette be, hogy általa kiválasztott iparági szereplőket hívott meg a gázüzletág értékének felmérésére. A MOL hangsúlyozza, hogy nincs eladási kényszerben, csak megfelelő ár mellett adja el az üzletágat. Mindazonáltal a számok azt mutatják, hogy nincs igazi alternatívája az eladásnak és ezt támasztja alá a gázüzletág számára prognosztizálható cash flow kedvezőtlen időbeli megoszlása. Értékelésünk alapján a gázüzletágból felszabaduló tőke újra befektetése magasabb megtérülésű területeken éves szinten 18-19 mrd Ft többlet profitot hozhat, mely egy konzervatív 8-as P/E-vel kalkulálva 1,458 Ft-tal növeli a részvény értékét (feltételezve, hogy az újra befektetést valószínűnek tartják a befektetők). Az alábbiakban egy részletes számítást is ismertetünk, mely 282 mrd Ft-ban határozza meg a gázüzletág értékét.

Az érték.... Kiinduló pont A MOL a tavaly ősszel elfogadott új árszabályozást követően megvizsgálja a gázüzletág értékesítési lehetőségét. Az igazgatóság hangsúlyozza, hogy csupán a potenciális vevők "teszteléséről" van szó, nincs eladási kényszer. Ezzel szemben, ha egy pillantást vetünk a 2002 őszén meghirdetett stratégiában szereplő megtérülési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés