Előfizetői tartalom

Kárpótlási jegy célárfolyam: 1742 Ft

Portfolio
A nagy tőzsdei rally közepette talán sok befektetőnek fel sem tűnt, hogy a kárpótlási jegy árfolyama mintegy 70%-kal emelkedett az év eleje óta. A látványos erősödés nem ok nélküli, története során első alkalommal került igazán közel a kárpótlási jegy ahhoz, hogy megtörténjen a bevonása, és a kamatokkal növelt névértéket kifizessék a papírokért. Az ok meglehetősen prózai: nem a politikusok önkéntes döntéséről van szó, a megoldást a szabályozásban kell keresni. A vérmesebb befektetők szerint a kérdés csak az, hogy a célárfolyam az év végére, vagy már most tavaszra valósul-e meg?

Törvényi szabályozás: dematerializáció. A 2001-ben elfogadott tőkepiaci törvény (Tpt.) rendelkezett arról, hogy a nyilvánosan forgalomban lévő értékpapírok esetében idén év végéig van lehetőség arra, hogy nyomdai úton legyenek előállítva. Az év végéig dematerializálni kell. 408. § (1) A törvény hatálybalépésekor már nyilvánosan forgalomban levő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés