Előfizetői tartalom

Továbbra is vételen a Matáv a legnagyobb brókercégnél

Portfolio
Amir-Ali Ameri, az Erste szektorelemzője továbbra is vételre minősíti a Matávot 1,000 forintos célárfolyam mellett. A szakember a 2004-es eredményelőrejelzését 52.5 forintos részvényenkénti értékre csökkentette, ugyanakkor 2005-ben már 57.8 forintos EPS-re számít a csökkenő kisebbségi kifizetések, a javuló pénzügyi eredmény és a társasági nyereségadó kulcsának csökkenése miatt. Az elemző csökkentette a papír célárfolyamát, amely a magasabb diszkontrátának tudható be. Korábban az Erste 1,120 forintos fundamentális értéket határozott meg.

Az elemző az idei évre visszaeső, de 600 milliárd forintot meghaladó árbevételre számít, a nemzetközi és a mobil üzletág növekedése nem tudja kiegyensúlyozni a csökkentést a vezetékes szegmensben. Az Erste az idén 50 forintos osztalék kifizetésére számít, amely 60, illetve 70 forintra növekedhet a 2004-es és 2005-ös év nyeresége után. A korábbinál jóval magasabb osztalékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés