Előfizetői tartalom

MSZP-MDF paktummal dőlt el az MTV elnöki szék sorsa

Portfolio
Az MTV jelenlegi megbízott vezetőjét, Rudi Zoltánt válaszották meg ma a közszolgálati televízió új elnökének. Rudi a péntek délelőtti első körben megszerezte a nyolctagú kuratóriumi elnökség pártdelegáltjainak több mint kétharmados támogatását. Az MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es küldöttekből álló testület MDF és MSZP által delegált hat tagja Rudi mellett szavazott az MTV elnöki posztjáról szóló voksoláson.

Az MTV jelenlegi kulturális igazgatóját, Baló Györgyöt, a kuratóriumi elnökség SZDSZ-es két tagja támogatta, a korábban az MDF-esek által favorizált Péterffy András filmrendező végül nem kapott szavazatot. A pártdelegáltak döntése után az MTV a civilszervezetek delegáltjaiból összeállított nagykuratóriuma is jóváhagyta a javaslatot. A döntést megelőzően a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés