Előfizetői tartalom

Élénkülőben az autóipari aktivitás Magyarországon - mi a különbség a tőzsdei cégeinkkel szemben?

Portfolio
Minden ellentétes híresztelés ellenére jól érzik magukat Magyarországon az autóipari társaságok, s igaz ez annak ellenére, hogy a Peugeot nem hazánkat választotta. A német ZF magyarországi kapacitás bővítő beruházását követően röviddel a Schwartzmüller, majd most további három iparági szereplő jelentette be fejlesztéseit. Míg a tőzsdén jegyzett autóipari cégeink jelentős nehézségekkel szenvednek a dollár kitettségük miatt az említett társaságok értékesítése elsősorban euróban realizálódik, mely igencsak jelentős különbség profitabilitás szempontjából.

Új autóipari beruházások: 1., megfontolás alatt: AUDI A Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi tegnap jelentette be, hogy Közép-Európában szerszámgyárat kíván létesíteni. A győri leánycég már megkezdte a lobbizást a beruházás elnyeréséért. Az esélyeket igen jónak ítélhetik Győrben, hiszen a társaság már területet (150 ezer nm a meglévő 780 ezer mellé) is vásárolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés