Előfizetői tartalom

Richter: Hulló késbe ne tedd bele a kezed! (Technikai elemzés)

Portfolio
Az elmúlt másfél évben a Richter árfolyama szinte folyamatos emelkedés mellett megduplázta értékét. Az egyébként kiváló negyedik negyedéves eredmények publikálását követő meglepően óvatos menedzsment előrejelzések és az Egis újbóli befektetői középpontba kerülése nyomán azonban komoly intézményi eladások indultak a Richter piacán, melynek nyomán a Richter árfolyama kevesebb mint egy hónap alatt több mint 15%-ot zuhant. A Richter árfolyam mozgását nyomon követők megtapasztalhatták már sokszor, hogy az árfolyam jellemzően másfél-két éves periódusokban liftezik a 20 ezer Ft feletti és a 10 ezer Ft-ot közelítő árfolyam tartományban. A másfél éves "aranykor" után újabb szűk esztendő következne? Bár fundamentális oldalról mi nem osztjuk a pesszimista véleményeket, úgy gondoltuk azonban, hogy a tegnapi árfolyam szakadás után ideje megnézni, mit mondanak a technikai mutatók: meddig eshet még a Richter árfolyama?

Fibonacci, hosszútávú mozgóátlag: van még tere az esésnek!. Az eltelt másfél év nyomán formálódott mélypont és csúcspont közé húzható Fibonacci szintekre pillantva szembeötlő, hogy az első Fibonacci szint stabilan fogta egészen tegnapig a korrekciók idején a Richter árfolyamát. E támasz elesésével azonban valószínű, hogy az árfolyam teszteli a következő Fibonacci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés