Előfizetői tartalom

Bázeli tőkemegfelelési szabályok - lemaradásban a magyar bankok

Portfolio
Rosszul állnak a bankok világszerte a tőkemegfelelési szabályokat rögzítő Bázel II alkalmazására való felkészülésben, mintegy felük, köztük a magyarországi bankok többsége, még csak a helyzetértékelés elején tart - derül ki a KPMG felméréséből. A bevezetés határideje 2007, de a pénzintézeteknek már korábban alkalmazniuk kell számos, az adatkezelésre és folyamatokra vonatkozó bázeli előírást.

A KPMG felmérésének eredményei. A KPMG harmadik, éves felmérésében 38 ország 294 pénzintézeténél vizsgálta a felkészültséget a Basel II alkalmazására, amely meghatározza a bankok különböző kockázatainak (hitel- és működési kockázatok) fedezetéül szolgáló szavatoló tőke számításának módját, a felügyeleti jelentések és a nyilvános közzététel szabályait....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés