Előfizetői tartalom

Alulteljesít a technológia (Vakmajom)

Portfolio
A nagy forgalmú eladói napokkal tarkított korrekció után az indexek megindultak a januári csúcsok felé, de nem mind járt sikerrel. NYSE, S&P500, Dow új csúcsokra mentek, viszont a Nasdaq Composite, Nasdaq100, Russel2000, tehát a tech és úgy általában a kis kapitalizációjú részvények - azaz pont az emelkedés eddigi spekulatívabb vezetői - csak alacsonyabb csúcsokig jutottak el. A négy nagy disztribúciós nap pofonjaiból nem igazán tudott magához térni a Nasdaq. Az intézmények által űzött csereberélős játék tehát most így áll: nem kell a spekulatív, a nagy volatilitással rendelkező, s helyette inkább komótosabb, defenzívebb, lassabban mozgó területeket vesznek: pénzügy, energia, egészségügy.

NEM VEZET A NASDAQ. Nasdaq Composite: lassan sorjáznak a gyengülés jelei.Ad1, az utolsó korrekcióban négy nagy disztribúciós nap volt zsinórban, amire a 2003 márciusi follow through óta nem volt példa. Itt keményen kipakoltak. Ad2, a múltheti emelkedésben nem volt megyőző vétel, az index meg se közelítette az utolsó csúcsot, miközben az S&P500, Dow, NYSE mind új csúcsra mentek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés