Előfizetői tartalom

Wallis az Eurowebnek adja el Elender részesedését - 8-10 mrd Ft-os tranzakció? (3.)

Portfolio
Magyar idő szerint tegnap 7:15-kor jelentette be az Euroweb International, hogy magyarországi leánycége vásárolja meg a Wallistól az Elendert. A Wallis hónapokkal ezelőtt jelezte értékesítési szándékát. A tranzakció lezárását az Euroweb részéről egy teljes átvilágítási folyamat fogja megelőzni. Árinformáció egyelőre nincs. Az ügylet következtében létrejön Magyarország legnagyobb független internet szolgáltatója. Az Elender nem többségi részesedéssel, de irányító jogokkal rendelkezik az Index.hu-ban is, így a tartalomszolgáltató piacon is jelentős változások következhetnek be. Az Index.hu saját becslésünk szerint 25% körüli részesedéssel rendelkezhet az online marketing piacon.

A Wallis 2002 októberében vásárolta meg a PSINet-től a magyarországi érdekeltségét az anyacég likviditási nehézségeit követően beállt értékesítési kényszerben. A Wallis 77%-ot vásárolt, s 400 m Ft-os tőkeemelést hajtott végre a tranzakciót követően. A Wallis nem titkoltan, bár nem is igazán hangsúlyozottan, de menedzsment kompetenciát is vásárolt az Elenderrel,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés