Előfizetői tartalom

Tovább lendítheti a Matáv az emelkedést?

Portfolio
Igen eltérő vélemények vannak a piacon a Matávval kapcsolatban. Van olyan elemző, aki szerint a legjobb telecom vétel a régióban, míg mások (főleg befektetők) ezen a szinten is drágának találják. A távközlési papír hatalmas deficitben van a másik 3 blue chiphez képest, a kifulladó emelkedés esetleges (?) folytatását azonban valószínűleg minimum a gyorsjelentésig nem várhatjuk. Igaz, hogy a szektor az elmúlt időszakban felértékelődést mutatott, miközben Matávon nem mutatkoztak az áttörés jelei, de hangulat továbbra is negatív.

Árfolyam. Az alábbiakban minden bő és mélyreható értékelés nélkül áttekintésre kerül a Matáv jelenlegi értékelési szintje a szektortársakhoz viszonyítva, s az elmúlt időszak árfolyamtrendje. Amint a grafikonon az látszik, a Matáv csak az elmúlt napokban teljesítette felül a TPSA-t, a Cesky Telecomot és a Stoxx Telecom indexet. Az elmúlt egy évben teljesítménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés