Előfizetői tartalom

MOL: közel 900 m USD az eddigi kifizetés - 98.5% a Slovnaftban

Portfolio
Szlovák hírügynökségi jelentések szerint a nyilvános ajánlat eredményeként a MOL 98.5%-ra növelte részesedését 70%-ról a Slovnaftban. Mint emlékezetes több hónapos kemény jogi csatát vívott a MOL a szlovák felügyelettel a nyilvános ajánlat minimális árszintje miatt, melyet tisztességtelen árfolyam befolyásolással 27%-kal húzott fel egyetlen óriáskötés.

Korábbi számításaink szerint a MOL kára a minimális ajánlati ár mesterséges megemelésével 30 m USD körüli összeg. Mindez azonban csökkentendő az ajánlati ár miatt kialakult vita következtében ki nem fizetett osztalékkal és a kifizetés időpontjának elhúzódása miatt megnyert kamatokkal. Ismereteink szerint a MOL nem adta fel, hogy jogi úton bizonyítsa igazát az ajánlati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés