Előfizetői tartalom

A távközlés a vezető, korrekcióra érett Dow (Vakmajom)

Portfolio
2004 első hete új fejezetet nyitott abban a rotációs játékban, amit a tengerentúli alapkezelők űznek a rájuk bízott nagy összegekkel - s talán egész 2004-re a szektorok közti gyors intézményi ugrabugrálás lesz leginkább jellemző. Az első hét benyomása alapján mostani favoritjuk a 2003-ban hanyagolt, eddig lemaradó távközlés és azon belül főleg a távközlési felszerelések gyártói meg a hálózatépítők (ezekben sok kitörés van hosszabb bázisokból), illetve az elmúlt év utolsó hónapjában már erőre kapott energia. Továbbra is feltűnően hanyagolják, sőt adják a kamatkapcsolt szektorokat (építőipar, jelzáloghitelezés, áttételesen kiskereskedelem), s új jelenség, hogy az első napokban egyáltalán nem vették a nagy ciklikus papírokat, ez alapján a hét héten át zsinórban emelkedő és ellenállásnál, a 2002-es csúcsnál lévő Dow-ban (NYSE-ben, s talán az S&P500-ban is) megnőtt a korrekció esélye. Ha a most felfelé kitört telekom-vezetők jól tartanák magukat egy index-korrekció alatt, az pozitívum volna a piac egészére, ha csomó kitörés behalna, az nagy negatívum. Tehát érdemes kiemelt figyelemmel követni a vezetőket, a Nasdaq kitörés milyenségét ők határozzák meg.

NEM MINDEN TECH MEGY. Az első hét robosztus vételeket hozott a technológiában, minden nap átlag fölötti forgalom volt, s a durván október óta hanyagolt index az utolsó napot kivéve végig emelkedett.Egy új emelkedő szakasz indult innen 2000 pontról, vagy ez a begyorsulás egy végső emelkedés az eddig elmaradt korrekció előtt, az utolsó pánik-vevők beültetése? A válasz két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés