Előfizetői tartalom

A BÉT likviditása regionális összehasonlításban: ismét az élre tört a lengyel piac

Portfolio
Fél évvel ezelőtt még arról tudtunk beszámolni, hogy a BÉT a leglikvidebb piac a közép-kelet-európai régióban. A helyzet azonban az elmúlt 6 hónapban gyökeresen megváltozott, hiszen a lengyel tőzsde magára talált, és forgalma az elmúlt hónapokban jelentősen meghaladta a BÉT forgalmát. Alábbi írásunkban áttekintjük a magyar, a cseh és a lengyel piac elmúlt fél évét, a régió leglikvidebb papírjait, valamint a piaci P/E mutatókat, mely a hazai részvények alulárazottságát mutatja.

Lengyelország az élen. Az idei év első felében jelentősen növekedett a BÉT forgalma, az év második részében azonban az érdeklődés kissé visszaesett. Történt ez annak ellenére, hogy több nyilvános kibocsátások is történt az elmúlt hónapokban (Forrás, FHB). Az alábbi grafikonok a pesti, a prágai, illetve a varsói börze - az összehasonlíthatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés