Előfizetői tartalom

Graphisoft: a forint gyengülés egyik legnagyobb nyertese? (korr.)

Portfolio
Mind a forint, mind pedig az amerikai dollár jelentős gyengülést produkált a negyedik negyedév első két hónapja során, s nem kizárt, hogy további gyengülésnek leszünk tanúi az év hátralevő részében. A BÉT-re bevezetett társaságok közül ezeknek a pénzpiaci folyamatoknak az egyik legnagyobb nyertese a Graphisoft lehet. Természetesen igen nehéz lenne megmondani; vajon a jelenlegi forint gyengülés után milyen új egyensúlyi árfolyam alakul ki - eredményességi oldalról nem a kilengések érdekesek - , ugyanakkor távolról sem érdektelen foglalkozni az árfolyam szenzitivtás mértékének vizsgálatával.

A kiindulópontok. Alábbi írásunkban megpróbáljuk megbecsülni, hogy a különböző mértékű forint gyengülések esetén mekkora üzemi eredmény növekedés várható a szoftverfejlesztő társaságnál az elkövetkező negyedévekben - természetesen bizonyos korlátozó feltételek mellett. A forint árfolyam változások alapvetően 2 tényezőn, a bevételeken, valamint a költségeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés