Előfizetői tartalom

Kevesebb jut a Karácsonyra

Portfolio
A Deloitte & Touche idén ötödik alkalommal végzett éves felmérése azt mutatja, hogy változott az európai vásárlók optimizmusa és jövőbe vetett hite, ezért várhatóan kevesebb pénzt költünk 2003 karácsonyán. Hat uniós ország (Franciaország, Németország, Olaszország, Belgium, Írország és Svédország) közel 5000 vásárlójának válaszai alapján 1998 óta az idén először tűnik úgy, hogy a felmérésben résztvevő országok lakosai idén kevesebbet költenek karácsonyra, mint tavaly. Az előrelátható átlagos európai költés 706 euró lesz.

A felmérés négy fő vásárlói viselkedést különböztet meg: A vásárlók óvatosan költekeznek az idén. Az európai fogyasztók körülbelül 38%-a (nők és férfiak egyaránt) állítja, hogy a gazdasági hanyatlás hatással lesz idei kiadásaira. A belgák, a franciák és a németek különösen pesszimistán látják a gazdaság jövőjét. Ezzel ellentétben, az írek és a svédek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés