Előfizetői tartalom

Részvény kibocsátások, tőzsdei be- és kivezetések: a fordulat éve a BÉT-en?

Portfolio
4 éve az olyan első esztendő az idei, amikor több bevezetés történt a BÉT-re, mint amennyi kivezetés, s ezzel megállt a tőzsdére bevezetett részvények számának a csökkenése. Folytatódott a részvényforgalom emelkedése is a 2001-es mélypontot követően, így a negyedik legnagyobb forgalom várható az idén 1990 óta. Az FHB kibocsátás és bevezetés kapcsán alábbi írásunkban áttekintjük a BÉT eddig történetét a forgalom és a részvények számának szemszögéből.

Igen nagy optimizmusra ad okot a BÉT részvény forgalmának az alakulása, hiszen az idei év első 10 hónapjában már magasabb forgalmat regisztráltak, mint a tavalyi év egészében. Ez pedig azt jelenti, hogy tovább emelkedik a BÉT éves forgalma 2003-ban, s a tőzsde rendszerváltás utáni történetének negyedik legnagyobb forgalmát produkálja majd. Mindazonáltal az 1998-2000-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés