Előfizetői tartalom

Döccent, de nem borult a magyar trojka (Vakmajom)

Portfolio
A magyar piac középtávú emelkedő trendben lévő, vezető trojkájában (MOL, Richter, OTP) korrekció zajlott le az elmúlt két-három hétben. Egy korrekció mindig a trend erőpróbája, itt egyelőre egyik vezetőben sem okozott reparálhatatlan károkat, viszont egy kicsit átrendezte a három húzórészvény közti erőviszonyokat: a MOL hamar talpraállt, a másik kettő botlása ugyan már nagyjából kimerítette egy egészséges korrekció mértékét, de még nem szedték össze magukat, nem indultak el felfelé.

EGY KIS ÁTRENDEZŐDÉS A VEZETŐKÖN BELÜL A MOL megerősödve került ki a korrekcióból, hiszen a visszaesés után, ami nem hatolt mélyre, meg se érintette az utolsó konszolidáció tetejét, máris új csúcsot ütött. Jól látszik, hogy egyelőre nagy forgalom mellett is csak visszafogottan tud emelkedni, hiszen csak marginálisan (2%-kal) tudta meghaladni az előző csúcsot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés