Előfizetői tartalom

3 éve nem tapasztalt zuhanás az orosz tőzsdén: okok, vélemények, kilátások

Portfolio
Legutoljára 2000 decemberében tapasztalhattunk akkora mértékű heti zuhanás az orosz tőzsdén, mint az elmúlt 5 napban. A dráma a Jukosz vezérigazgatójának múlt hét végi letartóztatásával indult, de valószínűleg még közel sincs vége. Az alábbiakban összefoglaljuk az elmúlt hét legfontosabb eseményeit, véleményeit, és megpróbáljuk felvázolni a lehetséges jövőt.

Az RTS (Russian Traded Index) annak ellenére esett 14.9%-os az elmúlt héten, hogy pénteken egy 1.9%-os korrekciót is láthattunk. Ez volt a 15. legnagyobb esés az index 1995-ös indulása óta, s legutoljára 3 éve nyújtott hasonlóan gyenge teljesítményt. (Az 1998-as válság alkalmával ennél azonban sokkal nagyobb zuhanásokat is produkált a barométer. )A zuhanás hétfőn kezdődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés