Előfizetői tartalom

Helyzetértékelés a hazai internetes viszonyokról az Axelero tolmácsolásában

Portfolio
Az Axelero Internet szerint az elmúlt egy esztendő a hazai internet történetének eddigi legjobb éve volt, mert több fontos területen - például a PC penetráció és a "drága az internet" percepció terén - sikerült elmozdulni a holtpontról, emellett kiemelkedő növekedés jellemezte a szélessávú internethasználatot is - hangzott el a ma és holnap megrendezésre kerülő Internet Hungary konferencián, amelynek az Axelero idén negyedik alkalommal főtámogatója. Ezekhez az eredményekhez nagyban hozzájárult, hogy a piaci szereplők mellett a kormányzat is intenzív szerepet vállalt a kedvező folyamatok elindításában. Igazi fordulatot azonban 2003 sem hozott. Az Axelero meggyőződése, hogy az internet még mindig a fel nem ismert hasznosság stádiumában van, így a jövőbeli fejlődést alapvetően az fogja meghatározni, hogy az internet előnyeit, gyakorlati hasznát ismerő piaci szereplők mennyire hatékonyan tudják felhívni a világháló hasznára azoknak a potenciális internetezőknek a figyelmét, akiket az internetezéstől már csak egy lépés választ el. Ennek eléréséhez több hasznos tartalomra, inspiráló és pozitív kommunikációra, valamint megbízható piaci struktúrára van szükség.

Az internet elmúlt egy évét több döntő fontosságú területen is fejlődés jellemezte. Elsősorban nőtt az internetfelhasználók száma, így jelenleg már a lakosság 21,6%-a internetezik és 11%-ra nőtt a háztartások internetpenetrációja. E növekedésnek a motorjai a Sulinet program és a kommunikáció erősítése voltak. A felhasználók számának növekedésén belül lendületet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés