Előfizetői tartalom

Megafúzió előtt az amerikai távközlés - miért éppen az AT&T

Portfolio
Immár harmadik alkalommal kaptak szárnya a BellSouth és az AT&T lehetséges fúziójáról szóló információk. A "pletykát" a hagyományosan jó információkkal rendelkező WSJ kürtölte világgá. A tárgyalások állítólag folyamatban vannak, a fő kérdés az ár, a lehetséges szabályozási problémák, illetve a Bellsouth számára a stratégiai kérdések.

Az egyesüléssel ugyan a BellSouth hozzáférhet az AT&T üzleti ügyfeleihez, ugyanakkor a folyamatosan zsugorodó, éles árversenytől sújtott távolsági piacban történő szerepvállalás hatalmas kockázatot jelent. Az amerikai távközlési piac szereplői még emlékezhetnek arra, hogy az 1999-ben bejelentett 115 milliárd dolláros Sprint -WorldCom egyesülést hogyan vétózta meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés