Előfizetői tartalom

Esés az optmista kilátások ellenére

Portfolio
A várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményt tett közzé a tegnapi piaczárás után a világ legnagyobb hardvergyártó vállalata, az IBM. A cég egyben azt is bejelentette, hogy jövőre 10,000 fővel növelni kívánja alkalmazottjainak a számát, ami a növekedésbe vetett hitet támasztja alá, mindazonáltal a részvények 3.5%-kal csökkentek a jelentés közzététele után, elsősorban a cég konszenzustól elmaradó bevétele miatt.

Az IBM értékesítései mintegy 400 millió dollárral elmaradtak az elemzői várakozásoktól, ami elég is volt ahhoz, hogy a befektetőkön pesszimizmus legyen úrrá. Az össz árbevétel csaknem 9%-kal emelkedett, a növekedésben a legnagyobb szerepe a szoftvereknek és a szolgáltatásoknak volt, ami nem lehet meglepő a befektetők számára.Továbbra is veszteséget termelt mind a PC, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés