Előfizetői tartalom

Folytatódott a pörgés a külföldi papírokban - magyar brókercégek nemzetközi forgalma (2. - RSI is a statisztikában)

Portfolio
A nyári uborkaszezon ellenére csak kismértékben, mintegy 6%-kal esett vissza a hazai befektetők külföldi részvény vásárlásainak az összértéke a harmadik negyedévben a megelőző három havihoz képest (A BÉT részvényforgalma a harmadik negyedévben 17%-kal csökkent a második negyedévhez viszonyítva). Látványos növekedést hozott a nyugat-európai részvényekre kötött üzletekben a BÉT-Xetra együttműködés. A portfolio.hu immár szokásos negyedévi felmérésébe azonban most nem került be a K&H Equities, mivel a PSZÁF felfüggesztette a brókercég kereskedési jogát, mely a külföldi piacokra is vonatkozik.

A forgalom változása. Az össz forgalom csökkenése magyarázható egyrészt szezonális hatásokkal be, másrészt a K&H Equities kereskedési jogának a felfüggesztésével, de a hazai brókercégek külföldi részvény vásárlásainak az össz értéke még így is 80.1 mrd Ft lett a harmadik negyedévben. Ennek megfelelően az idei esztendő első 9 hónapjában a befektetők 229 mrd Ft...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés