Előfizetői tartalom

Hulló kések (Vakmajom) - ingyenesen letölthető

Portfolio
Az emelkedés minősége már nyár dereka óta folyamatosan romlott, tehát a fordulat nem a derült égből jött a tengerentúlon. És most itt van: ez a március dereka óta töretlenül tartó emelkedő szakasz véget ért szeptember végén. Erre utal a számos negatív divergencia, ami az elmúlt heteket jellemezte, a fogyatkozó éves csúcsok új index-csúcsok idején, a március óta felfelé vezető kis kapitalizációjú részvények alulteljesítése majd kifulladása, a vezetők romló minősége (a végén már a lemaradó tohonyák mentek), a sorozatos disztribúció a nagy indexekben, a régen nem látott heves zuhanás a vezető részvényekben, majd a behalt felfelé kitörések a tohonya indexekben (NYSE, S&P500). És vastagon erre utal a pszichológia alakulása is, az alapkezelők nagyobb részvénysúlyt tartanak és ajánlanak, mint 2000 tavaszán, közvetlenül a buborék kidurranása előtt, ráadásul a spekulánsok kezében több hitelre vett részvény van, mint akkor - az óvatosság írmagja is eltűnt. Eddig rövidtávra még lehetett venni (középtávra már egy-két hónapja nem volt jó minőségű veendő), mostantól már nem: hulló késekbe nincs miért nyúlkálni, totális defenzíva indokolt, a vétel tabu, amíg nem indul újra az agresszív intézményi akkumuláció.

RÉG LÁTOTT MOMENTUM: LEFELÉ. Az indexek elég egyértelmű képet mutatnak. A spekulatívabb szegmensekben a még nyáron is tartó emelkedés kifulladása látszik. S&P600 - a vezető kis kapitalizáció indexe, s mint ilyen, a legfontosabb.Alacsonyabb csúcs után mélyebb mélypont, a rövidtávú trend egyértelműen esőbe váltott, a márciusban indult, eszméletlen nagyra sikeredett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés