Előfizetői tartalom

Gomolyfelhőzet azért van (Vakmajom)

Portfolio
A főbb tengerentúli indexek a rövidtávú túlvettséget eltűntető kis korrekció után mind új csúcsra mentek, tehát tart a trend. De hogyan tart? Ennek a harmadik, augusztusban indult emelkedő szakasznak az egyébként sem valami fényes minőségű, később indult vezető szektorai, a félvezetők, a kiskereskedelem és a ciklikusok nem mentek új csúcsra - s a kis kapitalizáció sem vezet már úgy, ahogy eddig. Ezzel egyidőben rengeteg eddig lemaradó szektor és lemaradó nagy kapitalizációjú egyedi részvény táltosodott meg az utolsó pillanatban, ezektől sok jót nem lehet várni. Az indexeket tekintve tart az emelkedő trend, ha viszont a piac belsejébe nézünk, akkor jelentősen leromlott az emelkedés minősége, sehol a régi tűz, ezért már csak nagyon óvatosan lehet ezzel a trenddel tartani, csak rövidtávon kereskedve a vételi oldalon.

A HOMLOKZAT SZÉP, A BELSŐ KEVÉSBÉ. Nasdaq, NYSE, S&P500, DJIA - mind új csúcsra mentek az elmúlt héten, tehát vitathatatlanul tart az emelkedő trend. Ez mind nagyon szép, de mivel tudjuk, hogy ez a trend már elég régóta tart (bő 11 hónap telt el a 2002 októberi mélypontok óta, 6 hónap a márciusi follow through óta), sokkal fontosabb az emelkedés minőségét illetően, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés