Előfizetői tartalom

BÉT profitok: Mit mondanak az elemzők?

Portfolio
Az optimizmus és a pesszimizmus egyaránt tükröződik az elemzők 2003-as és 2004-es EPS becsléseiből számolt konszenzusból. A 2003-as eredményelőrejelzések terén a közepes vállalatok körében tovább folytatódott a lemorzsolódás, igaz pozitív tényezőket is megfigyelhettünk. A blue chipek közül a Mol jelentősen romló kilátásai, illetve az OTP-ben és Richterben egyre erősödő bizalom emelhető ki. A teljes piac tekintetében az elemzők 2003-ban a súlyozott EPS csökkenésére számítanak reálértéken (-5.6%). A visszaesésben komoly szerepet vállal a Mol, amely esetében a piaci szakemberek egyre gyorsuló ütemben korrigálják lefele eredményvárakozásaikat. 2004-ben a reálnövekedés csaknem 20% lehet, igaz ebben komoly szerepe van a gyenge Mol bázisidőszaki adatnak. 14 brókercéget reprezentáló konszenzusunkban új részvevőként üdvözölhetjük a Citigoup Smith Barney-t.

2003-as várakozások, OTP, Richter, Matáv, Mol. A Mol nélküli piaci EPS már jóval kisimítottabb trendet mutat, a 2003-as 4.1 és a 2004-es 7.4%-os növekedés az elmúlt évek tükrében nem számít gyenge értéknek. Egy tényezőt azonban mindenképpen ki kell emelni, a bővülés 2003-ban szinte egyetlen papír az OTP teljesítményének köszönhető. A bankpapír egy részvényre jutó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés