Előfizetői tartalom

econet.hu: itt az első akvizíció - óvatosan az optimizmussal

Portfolio
Az econet.hu ma arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a korábbi kijelentéseknek megfelelően megvásárolta a Microsoft.NET technológiájára alapuló "IVY" portálkészítő és adminisztráló rendszert. Az econet a IVY-t kifejlesztő M-HOLOGRAPHIX Kft. 100 százalékát a nyár végi zártkörű tőkeemelés során befolyt összegből vásárolta meg - áll a közleményben. Megítélésünk szerint ha történt egyáltalán készpénzes fizetés a tranzakcióban az meglehetősen minimális összegre korlátozódhatott. Az ügyletet csakúgy mint az elmúlt időszak több hasonló tranzakcióját a gazdaságos üzemméret elérése motiválhatta.

Az econet szerint az akvizícióval immár platform független portál fejlesztést tud kínálni ügyfeleinek. Ezzel kapcsolatban érdemesnek tartjuk megjegyezni, hogy a portál fejlesztési piacon sikeres hazai cégek jellemzően nem annak köszönhetik piaci pozíciójukat, hogy "platform függetlenek" hanem a kifejlesztett saját megoldás alkalmazhatóságának. A portál fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés