Előfizetői tartalom

Deutsche Telekom: megvan az egyezség Lengyelországban - 10%-os áremelés lett az alku vége

Portfolio
Bár nem ért el teljes sikert, de növelni tudta az eladási árat zsaroló manővereivel a lengyel Elektrim. A társaság bejelentése szerint előzetes megállapodást kötöttek a Deutsche Telekommal, hogy az 1.1 milliárd euróért megveszi a régió legnagyobb mobilcégének, a PTC-nek az 51%-át. A DT 10%-kal emelte az ajánlati árat.

A megállapodás értelmében a Vivendi 691, az Elektrim 400, az 1%-ban tulajdonos Ymer 9 millió eurót kap részesedéséért. A PTC 51%-a jelenleg egy komplikált holdingszerkezeten keresztül az Elektrim Telekommuikacije kezében van. A komplikált tulajdonosi szerkezetek miatt nem arányosak a kapott összegek, mintahogy az sem világos, hogy hogyan osztják fel az ET 600 millió eurós adósságállományát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés