Előfizetői tartalom

Nokia: optimizmus, optimizmus - csökkenő árfolyam

Portfolio
Kedvezően értékeli a Nokia menedzsmentje a harmadik hónap eredmény alakulását. A negyedév első két hónapját követően a társaság vezetősége az EPS-t a korábban meghatározott sáv (0.15-0.17 EUR) felső szélére, vagy azt valamivel meghaladó szintre várják. A kedvező teljesítmény elsődlegesen a kevdező mobil készülék értékesítéssel magyarázható, ugyanakkor a profitabilitás gyenge pontját jelentő hálózati üzletágban is stabilizáció jelei mutatkoznak. A piac a fentieknél nagyobb optimizmusra számított a bejelentést követően 3%-ot gyengültek a finn társaság részvényei.

A mobil készülékek üzletágában stagnáló árbevételre számít a menedzsment, mely elsősorban a tavalyi évhez viszonyítva gyengébb dollárra vezethető vissza. A Nokia készülék értékesítése mindazonáltal a piactól 10%-os volumennövekedésnél kedvezőbb lesz, s az üzletág üzemi eredményszintje változatlanul kedvező marad. A kritikus pontot jelentő hálózati üzletágban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés