Előfizetői tartalom

Synergon akvizíció: árazás és becsült eredmény növekedés

Portfolio
A Synergon akvizíció kritikus kérdéseire keressük a választ. A szektortársak árazásának és az Atos Origin Hungary beszámolójának felhasználásával három különböző, mutató alapú értékelést végeztünk el a becsült akvizíciós ár meghatározására. A jövő szempontjából pedig kísérletet tettünk annak meghatározására, hogy milyen mértékben járulhat hozzá a Synergon Csoport eredményéhez az új leánycég.

Az Atos Origin eredmény növelő hatása. A második negyedéves gyorsjelentés közzététele előtt a Synergontól az elemzők 325 millió Ft-os nettó eredmény (34 Ft-os EPS) vártak az idei esztendőre a tavalyi 34 millió Ft-os profitot követően. A második negyedév azonban elmaradt a várakozásoktól, így várhatóan csökken majd a konszenzus is, ennek mértéke azonban egyelőre nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés