Előfizetői tartalom

Lassan élénkülhet az M&A aktivitás Németországban

Portfolio
A nemzetközi porondon a német M&A piac meglehetősen speciális helyzetet foglal el. Másfél évvel ezelőtt a befektetési bankok általános corporate finance válsága mellett talán az egyetlen olyan terület volt a fejlett piacok között Németország, ahol az M&A alkalmazottak száma érezhetően bővült. A speciális helyzetet az indokolta, hogy a bank és biztosítási szektor egyéb gazdaságokkal összehasonlítva indokolhatatlanul kiterjedt vállalati befektetési portfólióval rendelkezett. Ezen portfólió leépítése a recesszió mellett jelentkező nem alaptevékenységek eladásával, illetve az adótörvények módosításával párosítva megfelelő üzletmenetet biztosíthatott a német piacon.

Nagy részesedés értékesítések - különösen a Deutsche Bank és néhány biztosító részéről - meg is valósultak, ugyanakkor a teljes M&A piac mintha a vártnál kevésbé lett volna aktív az elmúlt két évben. A 3i, Linklaters Oppenhoff & Raedler, Deloitte & Touche és a Finance magazin közös felméréséből most az derül ki, hogy a szakértők többsége csak a gazdaság élénkülésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés