Előfizetői tartalom

Árháború a tanácsadói piacon

Portfolio
A német IT-tanácsadói piacon árháború dúl: a különféle területeken nemegyszer huszonöt százalékos az árcsökkenés. A cégek takarékoskodási kényszere és az IT-tanácsadók túlkínálata a honoráriumok további esését sejtetik.((lead vége)) A németországi informatikai tanácsadók napi- és óradíja még nem került a legmélyebb pontra: a Pierre Audoin Consultants (PAC) piackutató cég tájékoztatása szerint 2002 végén a napidíjak az előző évhez képest kilenc százalékkal alacsonyabbak voltak, ez év végére pedig várhatóan további öt százalékkal csökkennek. Ez a prognózis azon a feltevésen alapul, hogy az év végére lecsillapodik az árháború. A müncheni piackutató intézetek azonban borúlátóbbak: várakozásaik szerint az idei évben az átlagos napidíj 9,5 százalékkal lesz kisebb, mint 2002-ben.

Az alábbi írás a nyomtatott Számítástechnikában jelent meg. A bankok a legfukarabbak A különféle területeken nagyon eltérnek a tanácsadói díjak. A PAC kutatói a következő három tanácsadói kategóriában vizsgálták a Németországban ma szokásos honoráriumokat: junior tanácsadó, tanácsadó, szenior tanácsadó, és elemezték az IT-tanácsadás, a vevőközpontú szoftverfejlesztés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés