Előfizetői tartalom

MOL: először nyilvánosan az INA tranzakcióról

Portfolio
Sokan hiányolták már, hogy a MOL nem lépett a nyilvánosság elé az INA tranzakcióval kapcsolatban. A vállalat helyzete nem könnyű, hiszen kisebbségi részesedéssel rendelkezik, így csupán korlátozott keretek közöt hozhat nyilvánosságra adatokat a társaságról. A tegnapi elemzői telefon konferencián azonban megtört a jég, s némileg közelebb kerülhettünk a MOL véleményéhez a befektetést illetően. Elhangzott, hogy a MOL gázüzletág eladásával kapcsolatos döntését nem befolyásolja az INA gáztevékenysége, mivel Horvátországban nincs piaci anomália az árazás terén, s jelentős érték van az INA gázkitermelésében. Érdekes kiemelni, hogy a sisaki finomító felújítását elegendő 2008-ban megkezdeni, a rijekai finomító felújítása pedig már folyamatban van.

Az INA befektetés természetszerűleg az elemzői konferencia kiemelt témája volt. Az INA fő értékét a MOL a következő tényezőkben látja: 1., jelentős kitermelési portfólió 2., a volt Jugoszlávia területén a legjobban pozícionált, tengeri kapcsolattal rendelkező finomítói kapacitások 3., erős kiskereskedelmi hálózat, igen kedvező elhelyezkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés