Előfizetői tartalom

Matáv: fokozódó bizonytalanságok - a vártnál gyengébb eredmény (3)

Portfolio
A piaci konszenzustól 11%-kal elmaradó 2. negyedéves eredményt tett közzé ma a Matáv. A távközlési társaság nettó eredménye 14,333 millió forint lett. A gyorsjelentés hangulata gyengébb a megszokottnál, több olyan pont is van, ahol bizonytalanságokat tapasztalhatunk. A növekedés továbbra is lassul, a költségkontroll elfogadható, de nem jó, a hatékonyság gyengül, ráadásul a cash pozíció a vártnál valamelyest kevésbé támasztja alá a társaság storyját. Az üzemi eredmény 30.9 milliárd forint lett, az elemzők 32.8 milliárdra számítottak. A gyorsjelentésben nincs igazi pozitívum, így optimizmusra kevés alapot adhat, ennek ellenére nem számítunk komoly árfolyamreakcióra, a társaság fundamentumai a romlás ellenére továbbra is jók.

Összefoglaló. A vártnál rosszabb eredménytől (konszenzus 16,152 m Ft) nem kell megijedni, több a piacon mértékadónak számító elemző nagyon jól közelítette becslésével a tényadatot. Ennek ellenére a gyorsjelentést követő elemzői kommentárokban több negatívumot is olvashatunk, hacsak Straub Eleknek nem sikerül rendkívül meggyőzőnek lenni a délután tartandó elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés