Előfizetői tartalom

Behalt vezetők, oldalazó lemaradók (Vakmajom)

Portfolio
Június eleje óta, tehát bő két hónapja nem megy sehova a piac. A Nasdaq-Russel duó, tehát a vezető indexek júliusban ugyan kimentek új csúcsra, de ez a mini kitörés mindkét fontos indexben behalt, ronda disztribúció mellett rövidtávú eső trendbe kerültek. A lemaradó indexek (NYSE, DOW, S&P) nem tudtak új csúcsra menni, kvázi egyhelyben állnak két hónapja, és ebben az állásban inkább az eladás jellemző. Az intézmény ad, a bennfentes ad, a vezetők hullanak - megerősítést nyert, hogy érdemes volt már jóval korábban készpénzbe vonulni, s ezen nincs miért változtatni egészen addig, míg nem érkezik új follow through, tehát az intézmények nem kezdenek újra egyértelműen venni. Csak az arany- illetve egyéb színesfémek (ezüst, réz stb.) bányászatával foglalkozó cégekben van erő, ezekben a szektorokban látni egyedül egyértelmű és agresszív vételt, új csúcsokat.

NASDAQ-RUSSEL: RÖVIDTÁVÚ ESŐ TREND. Nasdaq Composite: nagyon nagy menetre tett pontot ez a behalt júliusi kitörési kísérlet. Az indexen alacsonyabb rövidtávú csúcsot, mélyebb rövidtávú mélypontot látni, megfejelve a nyári pangáshoz képest elég masszív disztribúcióval, itt elkezdődött a márciusban indult emelkedés korrekciója.A Russel 2000 is kifulladt, alacsonyabb rövidtávú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés