Előfizetői tartalom

Démász: elmaradt a várttól a profit

Portfolio
Enyhén elmaradt az előzetes elemzői várakozásoktól a Démász 2. negyedéves eredménye. A várnál gyengébb nettó eredményt ellensúlyozhatja a jó üzemi eredmény, illetve az árbevételben megfigyelhető pozitívumok. A társaság nettó eredménye 1,093 millió forint lett, amely 60 millió forinttal marad el a az elemzők által számított értéktől. Az üzemi eredmény 1,457 millió forinton alakult, miközben az elemzők átlagosan 1,429 millió forintra számítottak. A vártál gyengébb nettó profit enyhén negatív meglepetést kelt, 3.8%-os növekménye negyedéves szinten nem volt elég a reálértéken való tartáshoz. Ugyanakkor a társaság a gyorsjelentéssel párhuzamosan bejelentette, hogy idén 300 millió forint többletfedezetet jelent számára az augusztus eleji áremelés.

Lássuk a fundamentumokat!. A társaság 2. negyedéves árbevétele 18.0 milliárd forint lett, amely 16%-os növekedést testesít meg a bázisidőszakhoz képest. A villamos energia értékesítés árbevétele 16.1%-kal nőtt, miközben a hőenergia értékesítésnél csökkenés volt megfigyelhető. Az árbevétel dinamikájának oka részben az egészségesen növekvő villamos energia fogyasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés