Előfizetői tartalom

Mobilpiac: harc az utolsó morzsákért

Portfolio
A szokásos növekedés jellemezte a június folyamán is a magyar mobilpiac, a sim kártyák száma 7.3 millióra, az elmúlt 3 hónapban aktív kártyák száma pedig 6.89 millióra növekedett – derül ki a HIF adataiból. A növekedés 88, illetve 90 ezer ügyfél volt a hónap folyamán, a talán már nem is annyira új előfizetőkért a Vodafone és a Westel futott fej-fej melletti versenyt, miközben a Pannon inkább karbantartásra fordította erejét.

A bruttó ügyfélszám (12 hónapos) területén a Vodafone 43, a Westel 36 ezer fővel bővült, miközben 3 hónapos alapon 39-42 re fordult az arány. A Pannon 10 ezer fő alatti teljesítményét magyarázza, hogy a társaság teljesen kivonult az olcsó mobilok piacáról, nem ad készüléket GPRS lehetőség nélkül, amely jelentősen megemelte a belépési korlátot. A Pannon stratégiája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés