Előfizetői tartalom

Vegyes összkép, a komoly fellendülés jelei nélkül (MOT)

Portfolio
Halvány árbevételt, de jó eredményt ért el a 2. negyedévben a világ 2. legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Motorola. A társaság árbevétele ugyan 6.2 milliárdos értékével nem okozott negatív meglepetést, de nem árt arra figyelni, hogy korábbi prognózis csökkentése előtt a cég még ennél magasabb éréket várt. Ugyanakkor a költségmegtakarítások sikerrel jártak így, a nettó eredmény 119 millió dollár lett.

Az egy részvényre jutó EPS 5cent lett, amely enyhén meghaladja az elemzői várakozásokat. Az eredményes működés ellenére a társaság két legfontosabb divizíójának (mobil, félvezető) nem ment jól, amelyben szerepet játszott a kínai piacon megfigyelhető nagyobb verseny és a SARS járvány. A mobil divízió árbevétele 13%-kal 2.3 milliárd dollárra esett, ráadásul a rendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés