Előfizetői tartalom

Tovább folyik a licit - John Malone nem tágít

Portfolio
Nem száll ki a Vivendi Universal amerikai szórakoztatóipari részlegéért folytatott versenyből a John Malone irányította a Liberty Media - írja a Financal Times. Mint ismeretes a társaság múlt héten állapodott meg a Comcasttal, hogy kivásárolja őt a QVC home shopping hálózatból. A 7.9 milliárdos vételár azonban nem bizonytalanította el az amerikai kábelcéget, annak ellenére, hogy piaci szakemberek szerint a megaösszeg erősen csökkentette a Liberty terjeszkedési kapacitását.

Mint ismeretes a Vivendi Universal amerikai szórakoztatóipari részlegéért már hetek úra folyik a versenyfutás 5 pályázó között. A vételár már 11 milliárd dollárnál tart, így az üzlet kétség kívül az idei év egyik legnagyobb tranzakciója lesz. A Vivendi Universal Entertaimentért jelenleg 5 pályázó fut versenyt, a Liberty, az NBC (GE), a Metro-Goldwyn Mayer, a Viacom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés