FONTOS Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás
 
Előfizetői tartalom

Emelkedés után - konszolidáció (Vakmajom)

Portfolio
A piac június elején erős veszély-jelzéseket küldött: főleg az intézményi és bennfentes eladások figyelmeztettek, hogy a márciusban kezdődött középtávú emelkedés valószínűleg nem folytatódik tovább abban a formában, ahogy addig, vagy korrekció, vagy konszolidáció jön. A nagy indexek nem is mentek érdemben tovább június eleje óta, de különösöbben mély korrekció nem következett eddig: oldalaznak, konszolidálják az emelkedést. Hogy egy ilyen jelentős emelkedés után nincs nagyobb visszaesés, az pozitívum. Mi lesz a folytatás? Ha az indexek növekvő forgalom és szaporodó éves csúcsok kíséretében stabilan új csúcsokra tudnak menni (Nasdaq 1700 fölé, S&P500 1020 fölé, DOW 9400 fölé), akkor újabb emelkedő szakasz indulhat. Ha ez megtörténik, és ami a legfontosabb, ezzel egy időben mutatkoznak jó kockázat/hozam arányú belépési lehetőségek, azaz felfelé kitörések jó bázisokból megfelelő fundamentum és árazás mellett, akkor megint a vételi oldalé a pálya. Ha viszont a konszolidációból lefelé mozdulnak el (Nasdaq beesik 1600 alá, S&P 960 alá, DOW 8800 alá), akkor egy mélyebb és időben hosszabb korrekcióra kell felkészülni. Érdemes tehát kivárni, hogy az indexek merre indulnak el erről a zsebkendőnyi területről.

Középtávon is érdekes fejlemények vannak a Japán részvénypiacon, az amerikai kötvénypiacon és az aranyszektor körül. RÖVIDTÁVÚ EGYENSÚLY. Az emelkedés első számú vezető indexe a kisebb kapitalizációjú részvényeket tömörítő Russel 2000 volt a három tavaszi hónapban. Mit csinált június eleje óta? Nem ment új csúcsra, de nagyobb korrekció sem jött, szűken konszolidája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés