Előfizetői tartalom

Májusi mobilpiac - első veszteségek a Pannonnál

Portfolio
Aránylag nyugodtan telt el a május a magyar mobilpiacon, ahol 80 ezer fővel 7.22 millióra nőtt a nyilvántartott SIM kártyák alapján meghatározott ügyfélszám. Május folyamán folytatódott a Westel életre kelése, miközben a Vodafone továbbra is kiegyensúlyozott növekedést produkált. A Pannon ügyfélszáma egyértelműen csökkent. A három hónapos ügyfélszám terén is nagy vonalakban a fenti trendek bontakoztak ki, itt a növekedés 92 ezerre rúgott, miközben a Westel fölénye határozottabban bontakozott ki- derül ki a HIF adataiból. A penetráció 71.2%-ra emelkedett.

A Pannon GSM ügyfélbázis minimális veszteséget szenvedett el, a mobilcég ügyfélszáma 2,706 ezerre csökkent. Az abszolút csökkenés és a piac növekedés relatív visszaesést is hozott magával, a Telenor tulajdonában álló társaság részesedése most esett először 38% alá.A statisztikák szerint május volt az első hónap a cég történetében, amikor csökkent ügyfélszáma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés