Előfizetői tartalom

IBM: megkérdőjelezett bevételek - eső részvényárfolyam

Portfolio
Akár az amerikai befektetők általános optimizmusát is megfékezheti az IBM tegnapi piaczárást követő bejelentése. A társaság közölte, hogy a felügyelet (SEC) vizsgálatot indított az árbevétel könyvelési gyakorlatát illetően. A vizsgálat konkrét tárgya az IBM szerint csupán egy kisebb divízióra korlátozódik, amit azonban egyes szakértők megkérdőjeleznek. További részleteket sem a SEC, sem az IBM nem volt hajlandó elárulni. Az IBM részvények a zárás utáni kereskedésben 3.5%-ot gyengültek.

Kezdjük azon pozitív tény kiemelésével, hogy a SEC korábbi vizsgálatai egyszer sem zárultak az IBM-et elmarasztaló döntéssel. Az IBM jelen ügy kapcsán is határozottan állítja, hogy könyvelési gyakorlata a legmagasabb szakmai elvárásoknak és törvényi előírásoknak megfelelő. Az IBM közleményében foglaltak szerint a SEC vizsgálat minden bizonnyal a kiskereskedelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés