Előfizetői tartalom

Mekkora az árfolyamnyereség adó nyilvános vételi ajánlat és kiszorítás esetén?

Portfolio
Olvasóink részéről igen nagy érdeklődés övezte tegnapi cikkünket, mely a nyilvános vételi ajánlat, illetve a kiszorítás kérdéskörével foglakozott. Nem mellékes azonban az adózás kérdése sem ezeknél az ügyleteknél, annál is inkább, mert ez eltér a tőzsdei ügyletek adózásától, és különbözik mind a belföldiek és külföldiek, mind pedig a magánszemélyek és a társaságok esetében.

Belföldi társaságok és magánszemélyek adózása. Belföldi társaságok adózása Amennyiben egy társaság az által birtokolt részvényeket nyilvános vételi ajánlat, vagy pedig kiszorítás során ajánlja fel, illetve adja el az ajánlatot tevőnek, az eladás során realizált árfolyamnyereség növeli a társaság adózás előtti eredményét, így társasági adót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés