Előfizetői tartalom

Váltott lovak (Vakmajom)

Portfolio
Nincs egyértelmű jele annak, hogy ez a márciusban indult, nagy relatív erejű egyedi részvényekben igen jó középtávú vételi lehetőségeket adott emelkedés egészében kifulladt volna: se három-négy nagyobb disztribúciós nap, se alacsonyabb csúcs/mélyebb mélypont a nagy indexeken. Annyi figyelmeztető jelzés akad, hogy néhány, márciusban bázisból kitört vezető részvény disztribúció alá került, kifulladni látszik, ezekben érdemes besöpörni a profitot. Ezzel egyidőben főleg defenzívebb szektorokban (energia, egészségügy, jelzáloghitelezés, házépítés, közszolgáltatók) akadtak hosszabb-rövidebb bázisból jó fundamentum mellett kiemelkedő részvények, közűlük lehetett/lehet keresni pár új vételt, a teljes részvénykitettséget nem növelve. Nota bene, ezek a megkésett és "defenzív" kitörések jóval kisebb potenciállal kecsegtetnek, hiszen a későn induló részvények relatív ereje sokkal kisebb, mint a tavaszi kitörőké, melyek még (háborús) félelem idején tudtak elindulni. Mostanra a félelem teljesen eltűnt az amerikai piacról. (Az írás magyar vonatkoztású része a BorsodChemmel, OTP-vel és a Richterrel foglalkozik.)

PÁR BOTLÓ MÁRCIUSI MÉN. Vegyük elő a régi ismerősöket. SSYSA részvény 30 fölött elég egyértelműen beklimaxolt - a vételi pánikot nagy forgalmú beomlás követte, melyben az összes részvény 30%-a (sic!) megfordult. A hisztérikus, a bázisban jellemzőnek többszörösére rúgó forgalom, az égbeszökő volatilitás, pletykára/hírre való rángatózás illetve az eredmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés