Előfizetői tartalom

BTC: kockázati tőke helyett tőzsdére megy a cég?

Portfolio
Plamen Petrov, a bolgár távközlési miniszter a Reuters-nek nyilatkozva kifejtette, hogy a BTC privatizációját minél előbb le kell zárni, mivel az elhúzódó tárgyalások a társaság jövőjét katasztrofálisan fenyegetik. A privatizációs ügynökség két nappal ezelőtt döntött úgy, hogy a felügyelő bizottság határozata miatt a több hónappal ezelőtt győztesnek kihirdetett Advent International kockázati tőkebefektető helyett a másodikként befutó török Koc Holdinggal kezdődjenek tárgyalások. Ha a Koc Holdinggal sikertelenül zárulnának a megbeszélések, úgy a tőzsdei bevezetés lehet a privatizáció útja.

Mint emlékezetes az Advent International 210 millió EUR-t kínált a bolgár nemzeti telekom társaság 65%-os részvénypakettjéért, illetve a következő 5 évre 700 m EUR beruházást vállalt. A privatizációs ügynökség felügyelő bizottsága a tervezett tranzakcióval szemben jogi kifogásokat emelt és túlzottnak tartotta az Advent által tervezett létszámcsökkentést (20,480 főről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés