Előfizetői tartalom

Richter: a sikerszéria folytatódott - a legmagasabb várakozás felett

Portfolio
Nincs megállás. Végigvezettük az összes egyedi számviteli hatást az eredménykimutatáson és ennek figyelembe vételével is tökéletes teljesítmény jelentkezik a társaságnál. A Richter immár másfél éve töretlenül felülteljesíti az elemzők várakozását, mely mögött ezúttal is két tényező húzódott meg; 1) a stratégiailag kiemelt fontosságú nőgyógyászati termékcsoport kiugró értékesítése és 2) a működési hatékonyság fenntartása a kedvezőtlen HUF/USD elmozdulás ellenére. A jövő szempontjából érdemes kiemelni, hogy 1) az amerikai piacra történtek olyan kiszállítások az első negyedévben, melyek nem ismétlődnek meg az év hátralévő részében, azaz a bevétel növekedési dinamikája mérséklődni fog, illetve 2) több jel is arra mutat, hogy az eredményszerkezet (a számviteli hatásokon túl is) módosulni fog az év során.

A várható árfolyam hatás - értékesítés. A várható árfolyamhatás Az EPS konszenzus növekedésére számítunk. A tőzsdén megindult a teljesítmény árazása is az elmúlt időszakban. Nemzetközi kitekintésben érdemes azt a párhuzamot észrevenni, hogy a Richter teljesítményét a tavalyi év két nagy generikus sztárjánál tapasztalható tényező húzza: az amerikai export....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés