Előfizetői tartalom

Richter: jelentős profit növekedésre számítanak az elemzők

Portfolio
A működési eredmény vonatkozásában 37%-os, az adózott eredmény vonatkozásában 16%-os növekedésre számítanak az elemzők a Richter nem konszolidált első negyedéves teljesítményét illetően. A várakozások értékelésével kapcsolatban mindazonáltal már elől járóban ki kell emelni két tényezőt, mely az összehasonlítást megnehezíti: 1., változik az önköltség elszámolás számviteli módszere (4.5 mrd Ft-os teljesítménytől független eredménynövekedés), illetve 2., az igazgatási költségek sorról áthelyezésre kerül a követeléseken/kötelezettségeken elszámolt veszteség/nyereség. Feltehetően továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a társaság és a korrigált, összehasonlítható üzemi eredményszint a hatékonyság megőrzését fogja mutatni, mindazonáltal az adózott eredmény soron megjelenő növekedés értékelésekor a számviteli változásokat nem szabad szem elől téveszteni.

Egyes, főként készletekhez kapcsolódó költségelemek elszámolása megváltozik az idei évtől. A februárban bejelentett változás éves szinten 4.5 mrd Ft technikai eredménytöbbletet fog eredményezni üzemi szinten (ez a tavalyi éves üzemi eredmény 20%-ával megegyező összeg). A másik változás a vevőkövetelések (és szállítói tartozások) kiszámlázása és kifizetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés