Előfizetői tartalom

Ború és derű egy gyorsjelentésben

Portfolio
169 millió dolláros eredmény, részvényenkénti 7 centes profit, piaczárás utáni emelkedés, emelkedő részesedés a mobil készülékek piacán. Röviden így foglalhatók össze a Motorola tegnap piaczárás után publikált eredményének pozitívumai. Azonban nincs sok ok az örömre. A kilátások továbbra is az árbevétel csökkenésére utálnak, az eredményesség további számottevő emelkedésére nem lehet számítani, a legnagyobb divíziónak számító mobilkészülékgyártás a jelentős volumennövekedés mellett folyamatosan tolódik el a low-end készülékek felé, miközben a korábban mindig kiemelt erős kínai pozíció fokozatosan átértékelésre kerül az elemzők szemében.

A társaság első negyedéves árbevétele 6 milliárd dollár lett, amely 2%-os csökkenést jelent a bázisidőszakhoz képest. A cég eredménye részvényenként 7 cent lett, azonban speciális tételek nélkül az EPS csak minimális, 1 centes értéket mutatott, amely megfelelt az előzetes elemzői várakozásoknak, s jelentős javulást jelent a tavalyi komoly veszteségek után. Az 1. negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés