Előfizetői tartalom

Rába: egy komoly tévedés vagy felvásárlás?

Portfolio
"A piac soha nem téved" - szokta emlegetni egy kedves ismerősöm. A mondás annyiban kétségtelenül igaz, hogy (likvid papírok esetében) a monitoron megjelenő árfolyamon ténylegesen venni és eladni lehet az adott részvényből. Vajon beszélhetünk-e tévedésről, lufi kialakulásáról a Rába esetében, mely tragikus fundamentális háttér és bizonytalan menedzsment összetétel mellett jelentős forgalom mellett emelkedik, s az árfolyam már 1,150 Ft közelében található, holott 800 Ft-ot is komoly erőfeszítések árán lehetne csak indokolni. Egyes spekulánsok felvásárlást sejtenek a háttérben, míg a piacon jelentkező vételi megbízások meglehetősen szórtak, nem egy felvásárlásra utaló koncentrációt mutatnak. Írásunkban kísérletet teszünk párhuzamok felállítására az értékelési szintekben; hogyan viselkedett a Graboplast és a Zalakerámia árfolyama hasonlóan borús jövőbeli kilátások mellett.

Első rész. Az intézményi befektetők alaposan megégették magukat az elmúlt két évben a Rába részvényekkel. Elindult egy új stratégia megújuló menedzsmenttel, létrejött a professzionális befektetői kapcsolattartás és a korábbi pletykák által vezérelt papír mögött kialakulni látszott egy eladható, klasszikus befektetői sztori. A történelem azonban közbe szólt; a külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés