Előfizetői tartalom

Gyengülést hozott az első negyedév a részvénypiacokon - valóban a háború volt a központi elem?

Portfolio
A 2002. évet alapvetõen hatalmas csalódással zárhatták a részvénypiaci befektetõk, akik legfeljebb abban reménykedhettek, hogy 2003. szebb jövõt tartogat. Az 1. negyedév tanulságaiból kiindulva csalódnia kellett az optimistáknak, a részvénypiaci folyamatok nem õket igazolták. A negyedév legfontosabb történése az volt, hogy a felszínes szemlélõdõ szemében a befektetõk részben a fiók mélyére süllyesztették az elemzéseket, a makrogazdasági adatokat, a részvénypiaci híreket, mivel a piaci hangulatot egyértelmûen az iraki konfliktus határozta meg. A piacon az látszott, hogy Bush osztalékadó csökkentési javaslata nem nagyon kavarta fel a befektetõk figyelmét, miközben márciusban érzékenyen reagáltak minden egyes politikai nyilatkozatra, s az asztalokon a Wall Street Journal a Washington Post és a New York Times alá került. Pedig negyedéves szinten komoly összegeket lehetett keresni, illetve veszteni a vállalati hírekre koncentrálva. A fõ motívum valóban a háború volt, de az okos befektetõk azért továbbra is a WSJ-t olvasták.

Segített a márciusi rally. A piacokon sokat segített a márciusi, közepi 7 napos rally, amellyel a befektetõk az Öböl-háborúra próbáltak analógiákat találni, azonban a végeredmény ennek ellenére negatív lett. A problémák alól az amerikai részvénypiacok valamelyest ki tudták vonni magukat, a gyenge hangulat elsõsorban Nyugat-Európát rendítette meg. Frankfurt és Párizs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés