Előfizetői tartalom

Elemzők és alapkezelők az EU népszavazás utáni piaci reakciókról

Portfolio
Jövő hét szombaton szavazhatunk arról, hogy kívánunk-e csatlakozni az Európai Unióhoz. De vajon hogyan reagálhatnak a piacok a szavazás kimenetelére? Alábbi írásunkban elemzők és alapkezelők véleményét ismertetjük arra vonatkozóan, hogy milyen kimenetelt várnak a szavazástól, illetve milyen piaci reakciókkal számolnak ezt követően.

Elemzők: Buda-Cash, Concorde, Erste. Török Bálint, a Buda-Cash elemzője szerint döntő többség fog igennel szavazni jövő hét végén, a végeredményt gyakorlatilag mindenki biztosra veszi. A szavazás részvénypiacra gyakorolt hatása igen minimális lehet azonban pontosan amiatt, hogy nincs kétség a végeredmény felől. A forintpiacon azonban mérsékelt pozitív hatásra lehet számítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés